Δραστηριότητες

Μελέτη

Οι μικροί μας φίλοι έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τα μαθήματα της επόμενης ημέρας μέσω εξατομικευμένης φροντίδας σε τμήματα. Οι εκπαιδευτικοί στέκονται αρωγοί της προσπάθειάς τους και καθοδηγητές. Βοηθούν τα παιδιά να αποκοτήσουν μεθοδικότητα στο διάβασμα και σωστή οργάνωση. Παράλληλα, τα παιδιά συνεργάζονται, αλληλοβοηθούνται και κοινωνικοποιούνται. Το διάβασμα μετατρέπεται σε μια ελκυστική διαδικασία με σκοπό την εμπέδωση των σχολικών μαθημάτων των παιδιών. Οι μικροί μας αναγνώστες που τελειώνουν την σχολική προετοιμασία τους, συνεχίζουν με την ανάγνωση παιδικών βιβλίων από τη δανειστική βιβλιοθήκη, με σκοπό την πολυαισθητική απόλαυση. Άλλωστε το βιβλίο αποτελεί παράθυρο στη φαντασία και στη σκέψη των παιδιών και τους επιτρέπει να ταξιδεύουν στο χώρο της φαντασίας, να ονειρεύονται, να σκέφτονται, να ηρεμούν, να ισορροπούν τις σκέψεις τους και να εξοικειώνονται με την παιδική λογοτεχνία. Γονείς: αφού έχετε απαλλαγεί από το άγχος της μελέτης, αποκτείστε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας!

responsive_retina


home_patterns

Σύγχρονη τέχνη &  Κατασκευές

Ο όρος “Σύγχρονη Τέχνη” δεν χρησιμοποιείται για να δηλώσει την κυριολεκτική της σημασία, δηλαδή την τέχνη που συμβαίνει τώρα. Υποδηλώνει την ιδιαίτερη μορφολογία της τέχνης των τελών του 20ου και του τρέχοντος 21ου αιώνα με τα γνωρίσματα που συνδέουν τα σύγχρονα έργα τέχνης μεταξύ τους. Εμπνευσμένοι, λοιπόν, από μεγάλους ζωγράφους και τεχνοτροπίες επιχειρούμε να γνωρίσουμε στα παιδιά τον μαγικό κόσμο της ζωγραφικής. Πολλές χρωματιστές μπογιές, πινέλα, μολύβια μα πάνω απ’ όλα φαντασία, δημιουργικότητα και καλή διάθεση αποτελούν μόνο κάποια από τα βασικά μας εφόδια. Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε την αγάπη για την τέχνη, να οξύνουμε την αισθητική των παιδιών και να εξωτερικεύσουμε τον αυθορμητισμό και τα συναισθήματα τους.

Μέσα από ποικιλία υλικών και τεχνικών, θα δημιουργήσουμε όμορφες χειροποίητες κατασκευές, οι οποίες εμπνέονται από θεματικές ενότητες που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή. Πηλός, πλαστελίνη, χαρτόνια, ανακυκλώσιμα υλικά, origami είναι μόνο λίγα στοιχεία που θα ενεργοποιήσουν τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών, θα τα εξοικειώσουν με την καλλιτεχνική δημιουργία και θα τα ευαισθητοποιήσουν απέναντι στα έργα τέχνης.


Θεατρική Αγωγή

Δραματοποίηση παραμυθιών, θεατρικό παιχνίδι, reading theater, κουκλοθέατρο και παντομίμα είναι ορισμένες από τις δραστηριότητές μας. Μέσα από δραστηριότητες θεατρικής αγωγής τα παιδιά εκφράζουν τα συναισθήματά τους, επικοινωνούν και κοινωνικοποιούνται. Με βοήθεια τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους έχουν τη δυνατότητα να εμπνευστούν το δικό τους σενάριο και να επιμεληθούν παράλληλα την κατασκευή των σκηνικών και των κουστουμιών. Είστε έτοιμοι να ανακαλύψουμε τον κόσμο του θεάτρου και να ταξιδέψουμε σε παραμυθένιες χώρες παρέα;

cws_builder


theme_options

Μαγειρική

Οι μικροί μας μάγειρες εντρυφούν στον συναρπαστικό και διασκεδαστικό κόσμο της μαγειρικής. Γνωρίζουν τον κόσμο των γεύσεων, των υλικών και της υγιεινής διατροφής. Εκτελώντας ομαδικά συνταγές από όλο τον κόσμο, αναπτύσσουν κοινωνικές και ομαδοσυνεργατικές δεξιότητες. Παράλληλα, κατανοούν τη χρησιμότητα των μαθηματικών στην καθημερινή ζωή μέσα από την ποσοτική καταμέτρηση και τη δοσολογία των υλικών. Απαραίτητη προϋπόθεση: άδειο στομάχι για να απολαύσουμε τις δημιουργίες μας! Και ας μην ξεχνάμε… Η μαγειρική ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις!


Πειράματα & Αστρονομία

Τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο των Θετικών Επιστημών, και συγκεκριμένα της Φυσικής και της Χημείας, μέσα από τη συμμετοχή τους σε διαδραστικά πειράματα. Παράλληλα, η Αστρονομία, εξοικειώνει τα παιδιά με βασικές έννοιες της αστρονομίας και της αστροφυσικής και τους ταξιδεύει στους πλανήτες, στον ήλιο, στους δορυφόρους, στον γαλαξία μας και έπειτα σε ολόκληρο το σύμπαν! Μέσα από τη συγκεκριμένη ενότητα επιδιώκουμε να αποκτήσουν τα παιδιά μια εμπεριστατωμένη εικόνα για τον κόσμο που τους περιβάλλει, να σκέφτονται επιστημονικά, να παρατηρούν και να καταλήγουν σε συμπεράσματα. Επιχειρούμε να εξάψουμε την περιέργεια, να οξύνουμε την κριτική ικανότητα και να πυροδοτήσουμε τη δημιουργικότητα!

timetable


timetable

Ρομποτική

Με τη χρήση κινητήρων, αισθητήρων, μικροϋπολογιστή και των αγαπημένων υλικών της Lego τα παιδιά δημιουργούν καθοδηγούμενες και πρωτότυπες κατασκευές, τις οποίες μαθαίνουν να προγραμματίζουν μέσα από το ειδικό λογισμικό της Lego. Η ρομποτική για τα παιδιά αποτελεί μια βιωματική διαδικασία που προσελκύει το ενδιαφέρον τους και τους προσφέρει ποικίλα οφέλη. Έρχονται σε επαφή με τη Φυσική, καθώς μελετούν την κίνηση ή την τριβή μεταξύ των υλικών, με τα Μαθηματικά, διότι μετρούν διαστάσεις, βρίσκουν αναλογίες και υπολογίζουν το εμβαδόν ή την περίμετρο, με τη Μηχανική, γιατί καλούνται να κατασκευάζουν και να συναρμολογούν με ακρίβεια και τέλος με τον Προγραμματισμό, επειδή χρειάζεται να προγραμματίζουν τους αισθητήρες και να κάνουν το ρομπότ να κινείται σύμφωνα με κάποιο αλγόριθμο, δίνοντάς του ψηφιακή νοημοσύνη. Συνδυάζοντας τα παραπάνω επιστημονικά πεδία, η ρομποτική καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, την παρατηρητικότητα, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων, κινητοποιεί το ερευνητικό πνεύμα και αναπτύσσει ομαδοσυνεργατικό πνεύμα στα μέλη της ομάδας. Ας προσεγγίσουμε τις Θετικές Επιστήμες μέσα από το παιχνίδι και τον πειραματισμό!


Πληροφορική

update


help

Slow Animation

Συνδυάζοντας το σκίτσο και τη δημιουργική γραφή, δύο σπουδαία εργαλεία της εσωτερικής έκφρασης, τα παιδιά θα γνωρίσουν την τεχνική των comics, που αποτελούν μια από τις δέκα καλές τέχνες. Η ανάγνωση και η εικονογράφηση ιστοριών και η δημιουργία δικών τους comics με φανταστικούς ήρωες σε μαγικούς τόπους, θα είναι μόνο η αρχή. Παράλληλα, οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν την τεχνική του animation, δημιουργώντας video slow animation, με ιστορίες που θα εμπνευστούν οι ίδιοι και σκηνικά που θα επιμεληθούν τα παιδιά. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και έπειτα να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους αξιοποιώντας την έμπνευση, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Ο στόχος μας είναι με διασκεδαστικό τρόπο να καλλιεργήσουμε την καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών, να διευρύνουμε τις λειτουργίες και τις αξίες της γραφής, βελτιώνοντας παράλληλα το γραπτό λόγο, να ενισχύσουμε τη φιλαναγνωσία και τη συνεργατικότητα μεταξύ των παιδιών και να βοηθήσουμε ώστε να εκφραστεί ο συναισθηματικός τους κόσμος μέσα από τις λέξεις. Τα παιδιά πάντα έψαχναν και θα ψάχνουν τρόπους να μας πουν την αλήθεια τους… Ας τους δώσουμε, λοιπόν, αυτή την ευκαιρία!


Αθλητισμός
(αθλοπαιδιές, yoga, χορός)

Νους υγιής εν σώματι υγιεί, έλεγαν οι πρόγονοί μας! Είναι αυταπόδεικτο ότι η άσκηση προσφέρει σημαντικά εφόδια στα παιδιά, μεταξύ άλλων σωματικά, ψυχικά και κοινωνικά. Ως μέσο ψυχαγωγίας και εκτόνωσης και υπό τη μορφή παιχνιδιού βοηθούμε τα παιδιά να αναπτύξουν ένα υγιές μυοσκελετικό και καρδιαγγειακό σύστημα. Μέσω των ποικίλων αθλοπαιδιών τα παιδιά μαθαίνουν να τηρούν και να σέβονται τους κανόνες ενός παιχνιδιού, να αντιμετωπίζουν προκλήσεις, να συναγωνίζονται, να συνεργάζονται και να μαθαίνουν να αποδέχονται τόσο την επιτυχία όσο και την αποτυχία. Παράλληλα, με τη yoga, οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα και τις σκέψεις τους, να αναπνέουν σωστά, να συγκεντρώνονται και να ηρεμούν αποβάλλοντας την ένταση. Οι χοροί διαφόρων ειδών δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πρόγραμμά μας. Μοντέρνοι χοροί, zumba αλλά και παραδοσιακοί χοροί εκτός από τη σωματική δραστηριότητα, ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθηση των παιδιών, τα ψυχαγωγούν και τα αποφορτίζουν από το καθημερινό πρόγραμμα. Ας το δοκιμάσουμε!


help

Ελεύθερο παιχνίδι

Ώρα για ελευθερία! Παρέχεται στα παιδιά η δυνατότητα αυθόρμητων δραστηριοτήτων που στοχεύουν στη συναισθηματική τους ευχαρίστηση. Εδώ εκφράζονται αυθόρμητα οι σκέψεις, ελέγχονται τα όρια, ενδυναμώνονται οι κοινωνικές, οι συναισθηματικές και οι νοητικές δεξιότητες, λαμβάνονται αποφάσεις, οξύνεται η κριτική ικανότητα, ενθαρρύνεται η συνεργασία και η επικοινωνία, εξασκείται η λογική σκέψη και αντιμετωπίζονται ευχάριστες αλλά και δυσλειτουργικές ανθρώπινες σχέσεις. Πάνω απ’ όλα, όμως, το παιδί ευχαριστιέται!


Μουσικοκινητική Αγωγή

Ο κόσμος γύρω μας είναι γεμάτος από ρυθμό, μελωδία και κίνηση. Στόχος μας αποτελεί το κάθε παιδί να βιώσει μέσα από το σώμα και την κίνησή του τους νόμους της μουσικής και να έρθει σε επαφή με βασικές έννοιές της, όπως οι νότες, ο ρυθμός, η μελωδία και τα μουσικά όργανα. Μέσα από μουσικά παιχνίδια, μουσικά παραμύθια και μουσικές ακροάσεις θα καλλιεργήσουμε τη γενικότερη μουσική αισθητική και την καλλιτεχνική ευαισθησία των παιδιών. Μέσω της μουσικής τα παιδιά αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και ανακαλύπτουν νέους τρόπους έκφρασης και εξωτερίκευσης των συναισθημάτων τους. Εύκολες ασκήσεις φωνητικής, εκμάθηση απλών μουσικών οργάνων και αγαπημένα παιδιά τραγούδια είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού για τον συναρπαστικό κόσμο της μουσικής. Και όπως είπε ο μουσικός και συνθέτης Μανώλης Καλομοίρης: «ο σκοπός της μουσικής είναι να δίνει ζωή στα όνειρα από τη μια μεριά και να παριστάνει τη ζωή σαν όνειρο από την άλλη»!

help


Συναισθήματα

Αποτελεί μια ειδική ενότητα που προέκυψε από την ανάγκη των παιδιών για συζήτηση. Τα συναισθήματα αποτελούν φυσιολογικές εκφάνσεις του ανθρώπινου ψυχισμού και θεωρούνται θεμελιώδους σημασίας καθώς φαίνεται να συμβάλλουν καθοριστικά σε ποικίλες γνωστικές λειτουργίες όπως η αντίληψη, η μνήμη, η μάθηση και η προσοχή. Μέσα από συζήτηση και παιχνίδι, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα συναισθήματα που τους γεννούνται σε διάφορες καταστάσεις, θα τα προσδιορίσουν, θα μάθουν να τα επικοινωνούν, να τα εκφράζουν, να τα διαχειρίζονται και να τα εκτονώνουν. Στόχος μας αποτελεί η δημιουργία χαρούμενων και έξυπνων συναισθηματικών παιδιών, τα οποία θα αναπτύξουν εκείνες τις δεξιότητες που θα τους βοηθούν να επιλύουν με ωριμότητα και ψυχραιμία τις προκλήσεις της ζωής. Το καθένα συναίσθημα έχει το δικό του χρώμα και όλα μαζί είναι ένα ουράνιο τόξο!


Κουκλοθέατρο

Το κουκλοθέατρο αποτελεί μια μορφή θεάτρου και είναι ένα πολύ σημαντικό μέσο ερμηνείας και ψυχαγωγίας για το παιδί. Μέσα από αυτό, παρουσιάζεται ένας κόσμος δοσμένος σε απόλυτη αναλογία με την παιδική πραγματικότητα. Η δημιουργία της δικής μας κούκλας κουκλοθέατρου, η παραγωγή δικών μας σεναρίων και ιστοριών και η οργάνωση δικών μας παραστάσεων κουκλοθέατρου, είναι μόνο η αρχή… Αξιοποιώντας την αστείρευτη φαντασία των παιδιών και το ταλέντο τους, ταξιδεύουμε σε κόσμους μαγικούς! Εξάλλου, όπως έχει γράψει ο Τζιάννι Ροντάρι στο βιβλίο του «Γραμματική της φαντασίας», τα παιδιά έλεγαν στην κούκλα ό,τι δεν θα μπορούσαν ποτέ να πουν στον δάσκαλο.

help